VÅRA FRISÖRER

SOFI ANDERSSON

Jag är en utav grundarna till  Peggis Barbershop, där jag har arbetat sedan 1981. Jag har lång erfarenhet som frisör och älskar verkligen yrket. Min specialitet är färg och form och jag kommer gärna med nya ideér för att hitta en frisyr som är personlig och passar just för dig. Det bästa med yrket är just att få skapa och vara kreativ samtidigt som man får träffa så många underbara kunder.

Min speciella talang och inriktning är mitt arbete med peruker.
Jag arbetar via avtal med landstinget. Det finns många diverse olika anledningar till att vilja bära peruk. Jag klipper in, syr in och syr ut alla peruker så dom blir personliga för just dig. Jag arbetar med så väl toupe, posticher som hårdelar. Varje hårdel blir specialdesignad för just dig som kund. Det är stort för mig att kunna hjälpa människor i behov av det.

PEGGI LÖFGREN

Jag äger och driver Peggis Barber Shop tillsammans med
min syster Sofi. Mitt yrkesval var inte särskilt svårt att fatta, redan som 6-åring bestämde jag mig för att bli frisör. Jag tränade flitigt på kompisar som jag gjorde allt för att övertyga att de behövde piffa till sig i håret.

Efter min utbildning och gesäll arbetade jag något år på salong innan min stora dröm, att öppna egen salong, gick i uppfyllelse. Vi började i gamla squashcenter där vi hade en härlig tid, vi arrangerade många frisyrvisningar och fashionshower där vi blandade aktörer från olika branscher, kläder, frisyr, smink osv.

Så småningom blev lokalen för liten och vi flyttade till Garvaregatan där vi fortfarande verkar. Det är fortfarande lika roligt att ta hand om en kund och få skapa och göra någon fin.

Jag vill alltid göra ett perfekt jobb. När jag är ledig och kopplar av är det stugan i skärgården som gäller. Att få ta båten ut till en soldränkt ö ute i havsbandet, tända grillen och bara njuta det är livskvalitet för mig och ett jättebra sätt att ladda batterierna.

LOVISA LÖFGREN

Jag började jobba på salongen år 2012, straxt efter det tog jag mitt gesällbrev. Jag älskar verkligen mitt jobb, kombinationen av att få träffa nya människor och anta nya utmaningar passar mig perfekt. Jag har ett öga för form och färg som jag kan tolka i alla situationer. Mitt främsta mål är att du som kund ska känna dig i fokus och genom mitt hantverk och goda service få dig 100% nöjd.

Sedan 2014 är jag även specialiserad inom peruker som jag dagligen jobbar med utöver mitt dagliga hantverk. Jag finner ett stort utbyte av att hjälpa människor som är i behov utav hårersättning.